3D printanje je enostavno in poceni

Eden od najbolj enostavnih načinov za izdelavo prototipov je 3D printanje. Z razvojem te vrste tiska se je izdelava marsikaterih izdelkov zelo pocenila. To je tudi eden od glavnih razlogov, zakaj je ta vrsta izdelave izdelkov postala tako zelo priljubljena in zakaj se o njej tako veliko govori. Izdelava je namreč veliko cenejša, če se v ta namen uporabi tiskalnik in ne posebnih brizgalnih in drugih strojev, ki so se za izdelavo takšnih in drugačnih manjših izdelkov uporabljali nekoč. Seveda se takšni stroji v kombinaciji s kalupi uporabljajo tudi še danes, a za veliko različnih izdelkov za to ni več nobene potrebe, saj se lahko do enakih rezultatov pride tudi s precej hitrejšim in cenejšim postopkom.

Kako poteka postopek?

3D printanje je tako način izdelave, ki z nizkimi stroški omogoča hitre rezultate. Postopek izdelave izdelka ali prototipa je zelo enostaven, sploh če vam pri tem pomagajo strokovnjaki, ki se na sam proces izdelave dobro spoznajo in ki imajo na voljo tudi profesionalno in kakovostno opremo. Tako bodo rezultati kar se da najboljši, saj vam bodo znali tudi svetovati o tem, kakšen računalniški model potrebujete in kako ga izdelati, pa tudi o vseh drugih vidikih postopka. Tako boste na koncu dobili točno tak izdelek, kot ste si ga zamislili, in točno tak, kot ustreza vašim potrebam.

Zelo hitro do prototipa

Do prototipa ali drugega izdelka v tridimenzionalni obliki lahko danes pridete res zelo hitro. 3D tiskanje je namreč neverjetno hiter postopek. Še največ časa vzame sama priprava oziroma oblikovanje računalniškega modela ter samo posvetovanje o različnih možnostih, sam tisk pa je narejen praktično takoj oziroma res v najkrajšem času. Tako lahko zelo hitro pridete do kakršnega koli izdelka iz plastične mase, ki si ga zamislite! In to hitro in na enostaven način, vrh tega pa še poceni!