Električni panelni radiatorji

Med ogrevalnimi telesi, ki so na voljo, so v zadnjem času zelo priljubljeni postali električni panelni radiatorji. Gre za učinkovito in praktično rešitev za ogrevanje, ki omogoča tudi prihranek energije, s tem pa tudi vašega denarja, ki bi ga morali nameniti za ogrevanje. Pri tem ne gre le za to, kakšna je cena določenega energenta, kot je na primer elektrika, temveč je pomemben tudi sam način delovanja električnega panelnega radiatorja. Vrhunski električni panelni radiatorji porabijo res zelo malo energije, saj so zasnovani tako, da se ne morejo pregrevati, hkrati pa imajo tudi zelo odziven termostat. Prav zaradi tega ni vseeno, katerega proizvajalca izberete.

Električni panelni radiatorji, ki so opremljeni z digitalnim termostatom, imajo zato manjšo porabo. Digitalni termostat se namreč odziva na spremembe v temperaturi v prostoru in se jim prilagaja. Če so v prostoru prisotni ljudje, temperatura v njem naraste na naraven način, zato ni potrebe, da bi grelno telo prostor še dodatno ogrevalo z isto močjo kot pred tem. Digitalni termostat prepozna takšne spremembe v temperaturi prostora, ki lahko nastanejo tudi zaradi sonca, ki posije v prostor ali iz drugih razlogov, ter se jim prilagodi tako, da za ogrevanje na določeno vnaprej nastavljeno temperaturo porabi kar se da malo energije.

Prav zato je pri nakupu in izbiri električnih radiatorjev pomembno pogledati, kakšen termostat ima izbrano grelno telo. Termostat mora biti namreč čim bolj tehnično dovršen in precizen, hkrati pa mora omogočati enostavno regulacijo temperature. Najboljša izbira je digitalni termostat, s kakršnim so opremljeni tudi električni panelni radiatorji Glamox, ki si jih lahko pogledate na silenos-ogrevanje.si. Takšen termostat se lahko upravlja ročno ali pa s pomočjo daljinskega upravljalnika, možno pa je tudi reguliranje na daljavo s pomočjo posebne aplikacije na vašem telefonu ali tablici. Na ta način lahko upravljate z vsemi radiatorji, ki jih imate nameščene na določeni lokaciji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *