Električni radiator za ogrevanje kopalnice

VIGO EHR - Električni radiatorji za kopalnicoModeren električni radiator za kopalnico s svojo sodobno in funkcionalno zasnovo omogoča namestitev v vsak kotiček kopalnice, pa četudi je ta še tako majhna. Dandanes je namreč mogoče izdelati tudi zelo učinkovit grelnik majhnih dimenzij, ki je poleg tega ultra tanek, a ima kljub temu zelo visoko moč, s katero dodobra ogreje vsako kopalnico. Tako da je možno najti ustrezen model, četudi imate na voljo le zelo malo prostora. Tudi v takšnem primeru lahko za ogrevanje uporabite elektriko.

Učinkovitost in majhne dimenzije

Kljub majhnim dimenzijam in kompaktni zasnovi električni radiator za kopalnico omogoča odlično ogrevanje. Vključuje namreč izjemno učinkovit grelnik, ki segreje prostor v najkrajšem možnem času. Po vklopu grelnika vam tako ne bo treba čakati predolgo na to, da se prostor ogreje, saj bo za to poskrbljeno zelo hitro. Pri tem pa velja:

  • da je treba izbrati ustrezno moč grelnika glede na kvadraturo prostora,
  • da je treba pri izbiri izbrati grelnik s čim manj toplotnimi izgubami, kar pa danes ni težko, saj obstajajo na tržišču tudi številni energetsko varčni modeli, ki zelo učinkovito pretvarjajo energijo v toploto,
  • da mora imeti model, za katerega se odločite, tudi čim bolj precizen termostat, s katerim lahko nastavite želeno temperaturo,
  • večjo moč ko izberete, hitreje in tudi bolje bo prostor ogret, torej ga boste lahko v krajšem času ogreli na višjo temperaturo.

Talno gretje se lahko kombinira z dodatnim grelnikom

električni radiator za kopalnico
https://silenos-ogrevanje.si/oznaka-izdelka/kopalniski-radiatorji/

V številnih kopalnicah je danes že položeno talno gretje. Slednje poskrbi za vedno suha in topla tla, ob enem pa tudi ogreva prostor. Vendar pa je vseeno dobro, če vanj namestimo še električni radiator za kopalnico, ki predstavlja dodaten in alternativen vir ogrevanja. Ker takšen grelnik ni vezan na isti ogrevalni sistem kot talno gretje, boste oba načina ogrevanja lahko uporabljali samostojno ali ju kombinirali med seboj glede na vaše potrebe ter imeli tako vedno toplo kopalnico, četudi bo recimo talno gretje ugasnjeno. Talno gretje je namreč navadno vezano na centralni ogrevalni sistem, ki se vklopi le v ogrevalni sezoni oz. takrat, ko so temperature že dovolj nizke, medtem ko električni radiator za kopalnico predstavlja popolnoma samostojno grelno telo, ki deluje neodvisno od kakršnega koli drugega ogrevalnega sistema. Zaradi tega lahko ogrevanje z njegovo pomočjo popolnoma prilagodite svojim željam in potrebam.

Praktična lojtra za obešanje brisač

Obstaja pa še en razlog, zakaj je tudi v kopalnico, ki ima nameščeno talno gretje, vseeno pametno montirati tudi električni radiator za kopalnico. Slednjega se namreč lahko uporabi tudi kot obešalo za brisače oziroma sušilnik brisač. Na tržišču so namreč na razpolago tudi tako imenovani cevni modeli oziroma modeli v obliki lojtre, kot jim po domače rečemo. Na takšno lestev lahko enostavno obesimo brisače po uporabi in se bodo te hitro posušile, saj bo tudi grelnik po uporabi še nekaj časa topel. Tako boste njegovo toploto izkoristili tako za ogrevanje samega prostora in njegovo prijetno uporabo kot tudi za sušenje vlažnih ali mokrih brisač. S tem boste preprečili tudi neprijetne vonjave, ki se na brisačah razvijejo, če te po uporabi dalj časa ostajajo mokre. Ravno zaradi tega je taka lojtra za obešanje brisač ne le zelo priročna, temveč z njo poskrbite tudi za boljšo higieno in večjo stopnjo udobja.