Električni radiatorji za udobno ogrevanje

električni radijator iVigo EPK PROElektrični radiatorji poskrbijo za udobno ogrevanje vseh prostorov. So namreč nadvse enostavni za uporabo in delujejo tiho, zanesljivo in učinkovito. Poleg tega je elektrika prijazen energent tako z vidika okolja kot z vidika vaše denarnice, kar je še dodaten plus. Marsikdo, ki je prej za ogrevanje uporabljal drugačen sistem, je po namestitvi električnih grelnikov ugotovil, da imajo ti številne prednosti, zaradi katerih se jih splača uporabljati.

Dovršena zasnova in visoka učinkovitost

Sodobni električni radiatorji so zasnovani izredno premišljeno. Pri zasnovi proizvajalci natančno premislijo vsak detajl, ki vpliva na učinkovitost, funkcionalnost in udobje pri uporabi. Zaradi tega so uporabniki z njimi zelo zadovoljni. Marsikdo se za tak način ogrevanja ne odloči predvsem zaradi navajenosti na drugačne sisteme.

Vendar je prepričanje, da mora imeti vsaka hiša nujno centralno ogrevanje, ker le to pomeni celovit in udoben način ogrevanja, napačno. Dandanes namreč obstajajo tudi druge možnosti za ogrevanje, ki omogočajo še večjo stopnjo udobja. Poleg tega pa so bolj enostavne ne le za uporabo, ampak tudi za montažo. Električni radiatorji za svoje delovanje namreč ne potrebujejo nobenih posebnih ali dodatnih inštalacij ali česarkoli drugega. Priklopite jih namreč kar direktno na električno omrežje.

S tem lahko precej zmanjšate začetne stroške, ki so pri centralnih sistemih ogrevanja lahko zelo visoki. Še posebej, če se odločite za drago peč ali toplotno črpalko, kjer se vam bodo začetni stroški povrnili šele čez 10 let in več. V primeru, da niste pripravljeni na tako investicijo, vendarle pa si želite sodobnega in udobnega načina ogrevanja, so električni radiatorji idealni za vas.

Enostavnost pri montaži in uporabi

Namestite jih lahko v vsak prostor, tudi v kopalnico. Pri tem je treba upoštevati kvadraturo prostora. Glede na kvadraturo je treba izbrati primerno moč grelnika. Če gre za večji prostor, velja razmisliti tudi o tem, da bi namesto enega močnejšega grelnika v prostor namestili dva, saj bo tako toplota bolj enakomerno porazdeljena.

Nekateri grelniki so samostoječi, druge lahko montirate na steno kot vsak drug radiator. Pomembno je le, da je v bližini električna vtičnica, da ne bo težav s priklopom. Upravlja se jih s pomočjo termostata oziroma nadzornega panela, na katerem nastavite stopnjo ogrevanja ali želeno temperaturo.