Gotovi parketi lepega videza

Les je zelo lep material, ki se je v zadnjih letih v polnem zamahu vrnil v arhitekturo in oblikovanje. Lahko bi rekli, da gre za večno moderen material, spreminjajo se le vrste lesa, ki so trenutno najbolj uporabljene, pa še to ne vse. Hrast je bil recimo priljubljen tako nekoč kot danes in tudi parketi v videzu hrasta so trenutno nekaj, za kar se odloča veliko ljudi. A danes so poleg bolj klasičnih vrst lesa na voljo tudi bolj eksotične. Torej ne le iz drevesnih vrst, ki jih poznamo v Evropi, ampak tudi iz tistih, ki rastejo drugod po svetu. Zaradi tega imamo na voljo zelo veliko izbiro.

Različne vrste lesa se ne razlikujejo le po videzu

Glavna razlika med različnimi vrstami lesa, iz katerih so lahko narejeni gotovi parketi ali druge talne obloge, je zagotovo v videzu, vendar pa material vpliva tudi na druge lastnosti – recimo stabilnost, pa tudi trajnost, obstojnost in še na marsikaj drugega. Zaradi tega izbira primerne talne obloge ni vedno lahka oziroma pri tem ne smemo upoštevati le tega, kaj nam je všeč po videzu. Pri večslojnih parketih na videz vpliva le vrhnji površinski sloj, a za to, kako obstojna in stabilna bo izbrana talna obloga, je odvisno tudi od nosilnih plasti, zato ni vseeno, iz kakšnega materiala so narejene in na kakšen način so vezane ali zlepljene z drugimi plastmi.

Svetovanje pri izbiri

Ko izbirate ustrezno talno oblogo, kakršni so recimo gotovi parketi, se je poleg tega, da si sami ogledate različne variante, ki so na voljo, pametno odločiti še za svetovanje. Izkušeni strokovnjaki bodo skupaj z vami zagotovo uspeli najti ustrezno rešitev, ki bo primerna za prostor, ki ga želite opremiti, hkrati pa vam bo všeč tudi vizualno. Zato je v primeru, da iščete talno oblogo, poleg brskanja po spletu najbolje obiskati kakšen razstavni salon, kjer si različnih možnosti ne boste lahko le ogledali v živo, ampak se boste lahko tudi posvetili o vaši izbiri.