Inštrukcije na domu so najboljša izbira

Sem mama gimnazijke, ki ima za nekatere stvari, na primer jezike, izjemen talent (govori kar 4 tuje jezike!), pri nekaterih stvareh pa se ji v šoli precej zatika, na primer pri naravoslovju. Da ocene ne bi bile slabe, smo se tako v zadnjih dveh letih že nekajkrat odločili tako za inštrukcije matematike kot za inštrukcije fizike, saj drugače žal ni šlo. In moram povedati, da smo se odločili prav, kajti zlasti inštrukcije fizike so bile lansko leto še posebej potrebne – brez njih bi hči zagotovo imela popravni izpit, to pa bi za celo družino pomenilo veliko stresa in pokvarjeno poletje. Veliko priporočil smo dobili za Inštrukcije pri DS-Instrukcije.si

Sprva so tako inštrukcije matematike kot inštrukcije fizike potekale na različnih lokacijah. Včasih pri inštruktorju, včasih pri nas, včasih kar v kakšnem lokalu v bližini našega doma ali v bližini šole. Predvsem je bilo neprijetno to, da sem morala hči voziti sem in tja, kar mi je vzelo veliko časa. Nazadnje pa smo našli inštruktorja, ki je hkrati nudil tako inštrukcije matematike kot inštrukcije fizike, najboljše pa je bilo to, da je bil hčeri dejansko pripravljen nuditi inštrukcije na domu.

Zakaj so se inštrukcije na domu izkazale za najboljše? Pravzaprav ne zgolj zato, ker mi hčere ni bilo potrebno voziti, temveč zato, ker je delo potekalo v njeni sobi, za njeno pisalno mizo, torej tam, kjer se je tudi sicer navajena učiti. Poleg tega je imela vedno pri roki vse, kar bi utegnila potrebovati. In četudi je bilo najprej nekoliko neprijetno, da je v našo hišo vstopil popolni neznanec, smo se hitro navadili eden na drugega. Inštrukcije na domu pa so odlične še zaradi nečesa – dejansko sem imela občutek, da imam tudi sama nekaj nadzora nad situacijo in bila prepričana, da hči dejansko dela na svojem znanju. In starši včasih potrebujemo takšno potrditev, še zlasti, če moramo za znanje plačevati iz lastnega žepa.

Kot zaenkrat kaže, inštrukcije na domu delujejo, in inštruktor je celo dejal, da meni, da hči naslednje šolsko leto tako inštrukcije matematike kot inštrukcije fizike morda sploh ne bo več potrebovala, saj je v njenem znanju in predvsem razumevanju snovi izjemen napredek.