Kakšen stenski grelnik za kopalnico izbrati?

električni stenski radiatorji Glamox
Električni stenski radiatorji Glamox

Če imate zelo majhno kopalnico, potem pri izbiri ustreznega vira ogrevanja sploh ni dileme – izbrati morate namreč takšnega, ki zasede čim manj prostora. In v tem smislu je stenski grelnik za kopalnico vsekakor prava izbira, saj je zasnovan tako, da ga lahko brez težav vgradite tudi v zelo majhen prostor, ki nima prav velike kvadrature in v katerem je poleg oken in vrat tudi že precej druge opreme.

Takšen grelec je namreč zelo ozek in tanek, zato ga lahko enostavno montirate na praktično katero koli steno, ne da bi oviral gibanje v vaši kopalnici ali zasedal preveč dragocenega prostora, ki ga že tako ni na pretek. Montira se s pomočjo posebnih stenskih nosilcev, ki jih preprosto pritrdite na steno, nato pa grelec priklopite še na elektriko in ogrevanje se že lahko začne.

Izberite primerne dimenzije grelnika

Električni stenski radiator za kopalnico Vigo
Električni stenski radiator za kopalnico Vigo

Smiselno je torej izbrati takšen stenski grelnik za kopalnico, ki z obliko in velikostjo najbolj ustreza samemu prostoru. Prav tako pa je od velikosti odvisno, koliko energije bo porabil. Predimenzioniranih grelnih teles tako ne z vidika porabe prostora ne z vidika porabe energije nima smisla vgrajevati, ampak je treba izbrati takšnega, ki je primeren za nas glede na moč in kvadraturo, ki jo je treba ogreti.

Za to, da vam bo vedno toplo …

Kopalnice so sicer majhne, a vsekakor želimo, da je v njih toplo. Predvsem pa želimo, da nam izbrano grelno telo omogoča, da se prostor čim hitreje segreje in brez pretiranega čakanja. To je treba upoštevati tudi pri izbiri ustrezne moči. Hkrati pa se je treba zavedati, da vsako grelno telo ni primerno za kopalnico, saj je v njej prisotna vlaga, grelno telo se lahko zmoči …

Zato je vsekakor treba izbrati namenski stenski grelnik za kopalnico, saj je takšen primeren in varen za uporabo v njej, poleg tega pa je marsikdaj zasnovan še tako, da ne le učinkovito greje, ampak omogoča tudi sušenje perila in brisač na njem, kar je vsekakor zelo praktično.