Kakšno ime spletne strani izbrati?

Poimenovanje spletne strani ni vedno lahko. Mora biti nekaj originalnega, a hkrati ne preveč nenavadnega. Mora biti nekaj takšnega, kar je ljudem všeč, a hkrati nekaj takšnega, kar jih preseneti. Poleg tega pa je treba izbrati ime tudi v povezavi s področjem, s katerim se ukvarjamo. Navadno pa je pametno, če ob izbiranju imena spletne strani premislimo in seveda preverimo če je domena (preverite lahko na domenca.com) s tem imenom še prosta. Tako bomo lahko spletno stran postavili na url naslov z enakim imenom, kar je vsekakor pametna poteza. Vedeti je treba, da so najboljše ideje marsikdaj že zasedene, zato se je pametno spomniti nekaj novega in svežega. Ime, ki bi bilo lahko tudi naša domena.

Zmagovalna izbira

Domena oziroma ime spletne strani mora biti tako, da ob njej vzkliknete: »To je to!« Enostavno morate biti prepričani, da je domena prava. Če še niste našli takšnega imena, še malo pretuhtajte ali pa vprašajte še koga. Več glav več ve in najboljše ideje se rodijo med debato. Zapišite si vse domislice in ideje ter jih za nekaj časa spravite v predal. Nato se usedite za računalnik in naredite selekcijo. Po eni strani izločite tista imena, ki vam res niso všeč, po drugi strani pa za tista imena, ki so vam všeč, preverite, ali bi bila lahko to tudi domena vaše spletne strani. Če je domena s tem imenom namreč še prosta, je to zmagovalna izbira!

Odločite se kasneje

Včasih se je težko odločiti, kakšno bi bilo ime strani in kakšna bi bila domena zanjo. Izbiramo in izbiramo ter ob tem živčno vsak dan pogledujemo, ali nam naše izbire ni zasedel kdo drug. Če gre za dva kolikor toliko enakovredna predloga, med katerima se zaenkrat še ne morete odločiti, ne odlašajte, ampak si rezervirajte oba! Ena domena ne stane toliko, da bi zaradi tega bankrotirali. Pravzaprav je spletna domena zelo poceni, sploh če se ob tem ne odločite še za gostovanje strani. Slednje lahko sklenete tudi kasneje, vsekakor pa se je o tem, katera domena bi bila prava za vašo spletno stran, veliko lažje odločati, če niste pod stresom ali pritiskom. Zakupite obe ali več domen in se lepo odločite v miru. Tako boste zagotovo izbirali najbolje!