Kanalete iz odporne plastične mase

kanalete za odvodnjavanje
https://www.hauraton.si/si/

Obstaja več vrst plastike in nekatere vrste so zelo odporne. Take vrste plastika lahko prenese zelo visoke oziroma celo že kar neverjetne obremenitve, hkrati pa zelo dobro prenaša tudi različne vremenske vplive. Zaradi tega se zelo dobro obnese za uporabo pri izdelkih, ki so izpostavljeni zunanjim vplivom, vlagi, sončni pripeki, soli za posipanje cest, snegu, zmrzali, nizkim in visokim temperaturam. Prav zaradi tega so iz takšne zelo odporne in trpežne plastične mase narejene tudi kanalete za odvodnjavanje meteornih voda, ki so izpostavljene vsem naštetim dejavnikom, hkrati pa čeznje vozijo tudi avtomobili in tovornjaki.

Plastična masa, iz katere so narejene, je odporna na korozijo, ne rjavi ali se kakorkoli drugače spreminja zaradi vlage in drugih dejavnikov. Je skorajda večen material, ki ohranja svoje lastnosti in obliko dolga desetletja. To je tudi razlog, da so danes številne kanalete in drugi izdelki za odvodnjavanje meteornih voda narejeni prav iz takšne plastične mase.

Odvodnjavanje je namreč nekaj, kar mora biti urejeno čim bolj trajnostno. Ko enkrat prekopljemo celo dvorišče ali cesto, želimo, da ureditev zdrži vsaj desetletje, najbolje pa kar nekaj desetletij. Prav to omogoča kakovostna plastična masa z veliko odpornostjo. Na tak način lahko odvodnjavanje uredite tako, da se vam z njim praktično nikoli več ne bo treba ukvarjati.

Linijsko odvodnjavanje RECYFIX®PRO
https://www.hauraton.si/si/odvodnjavanje/okolica/recyfix-pro/index.php

Poleg same kanalete je zelo pomembno tudi to, kakšna rešetka jo prekriva in iz kakšnega materiala je narejena. Tudi ta mora biti čim bolj odporen. Še bolj pomembno pa je, da se da rešetko zlahka odstraniti iz nje. Najbolje je, če za to ni potrebnega kakšnega posebnega orodja, kar nam močno olajša vzdrževalna dela oziroma odstranjevanje morebitnih nečistoč, ki bodo ušle skozi rešetko.

Odstranjevanje takšnih nečistoč mora biti namreč čim bolj enostavno, tako, da ga boste opravili skorajda mimogrede. Morebitne nečistoče, kot so recimo listje ali smeti, je namreč treba redno odstranjevati, če hočemo, da odvodnjavanje deluje tako, kot je treba. Sistem se namreč zaradi nečistoč lahko zamaši oziroma se zaradi njih zmanjša pretok vode. Zaradi tega je vsekakor zelo pomembno, da rešetko lahko čim hitreje odstranite in nato, ko odstranite nečistoče, to tudi ravno tako hitro pritrdite nazaj.