Laserska operacija krčnih žil

Endovenska laserska ablacija oziroma operacija je sodoben in zelo učinkovit način za reševanje težav s krčnimi žilami, ki se pojavijo pri veliko starejših, pa tudi mlajših ljudeh, pri veliko ženskah, pa tudi pri moških. Takšna laserska operacija krčnih žil omogoča hitrejše okrevanje in manj zapletov, saj pri njej ne gre za odstranjevanje žil, kot to velja za klasično operacijo oziroma kirurški poseg, ki se danes običajno uporabi le takrat, ko ne gre drugače. Sicer pa se v večini primerov izvede endovenska laserska ablacija, ki tako predstavlja najpogostejši način zdravljenja težav s krčnimi žilami. Če imate z njimi težave tudi vi, je morda to rešitev tudi za vas!

Ali je laserska operacija krčnih žil sploh primerna za vas?

Če se odločite za operativni poseg oziroma zdravljenje, boste verjetno zdravljeni z laserjem, čeravno obstajajo tudi druge možnosti, ki se uporabljajo v ta namen. Zanje se specialisti odločijo na podlagi trenutnega stanja in drugih dejavnikov, saj presodijo, da endovenska laserska ablacija v določenih primerih ne bi bila dovolj uspešna. To velja recimo v primeru, ko je že prišlo do vnetja žile, saj je takrat največkrat bolj primeren klasičen kirurški poseg. To je še en razlog več, da se z operativnim posegom ne sme čakati, saj se s tem izognemo različnim zapletom ter preprečimo poslabšanje stanja. Torej to, da bi prišlo do vnetja ali celo rane, zaradi česar bi se zdravljenje lahko podaljšajo ali še bolj zapletlo. Treba je torej ukrepati pravočasno!

Težave se z leti le še slabšajo, zato ukrepajte takoj!

Vedeti morate namreč, da se načeloma težave s krčnimi žilami z leti le slabšajo, sploh pa se slabšajo s starostjo. Če k temu dodate še kakršne koli fizične obremenitve, preveč sedečega dela in premalo počitka in podobno, velja velika verjetnost, da boste v desetletju ali dveh nujno potrebovali operacijo, čeprav jo sedaj še ne potrebujete tako nujno in bi se zanjo odločili bolj kot ne preventivno. Ali je čas zanjo in ali se ta lahko izvede z laserjem, ki omogoča najkrajše okrevanje, pa bo presodil zdravnik specialist, zato ga le čim prej obiščite in se prepričajte, kako vam lahko pomaga.