Poceni polnilo za škatle   

Najbolj poceni polnilo za škatle je gotovo zmečkan odpadni papir, s katerim se napolni prazen prostor okrog izdelka v kartonski embalaži oziroma z njim izdelek popolnoma obda, s čimer se uspešno prepreči njegovo premikanje znotraj embalaže. Vendar pa slednjega nimamo vedno pri roki oz. vsaj ne v takšnih količinah, ki jih potrebujemo za to, da zapakiramo več paketov oziroma izdelke v kartonski embalaži pripravimo na transport, prodajo ali pošiljanje po pošti. Če želimo preprečiti premikanje izdelka v kartonski embalaži, ga moramo namreč vanjo natlačiti precejšno količino in z njim nikakor ne varčevati. Če ga nimamo dovolj, potem se moramo v takih primerih poslužiti raznih drugih možnosti – obstaja jih kar nekaj in med njimi so tudi take, ki so nadvse cenovno ugodne.

Kartonsko embalažo je treba nekako zapolniti

V kartonski embalaži bo izdelek, papirno polniloki se ga pakira vanjo, najbolje zaščiten, če ves odvečen prostor v njej dodatno zapolnimo. V ta namen lahko uporabimo polnilo za škatle iz različnih materialov. Kot že rečeno, lahko tudi sami zmečkamo odpadni ali časopisni papir in z njim zapolnimo prazen prostor v kartonski embalaži ter tako poskrbimo za njegovo večjo varnost. Lahko pa uporabimo tudi druge rešitve, ki se jih kupi v ta namen. Vsekakor pa tako poskrbimo za to:

  • da se izdelek v kartonski embalaži ne bo premikal,
  • da bo med samo embalažo in izdelkom dodatna plast, ki preprečuje poškodbe izdelka,
  • da bo izdelek v embalaži bolje zaščiten,
  • da bo izdelek bolj varno skladiščen oz. da bo bolj varen tudi njegov transport.

Izberite cenovno ugodno polnilo za škatle

Polnilo za škatle je potrošni material in zato ne sme biti predrago. Pomembno je, da najdete takšnega, ki dobro opravlja svojo nalogo in ki ga je enostavno uporabljati, hkrati pa tudi njegova cena ni previsoka. Na srečo obstaja kar nekaj takšnih možnosti. Pri tem se je možno odločati med najrazličnejšimi variantami. Tako lahko takrat, ko vam zmanjka odpadnega ali časopisnega papirja, kupite papirnato polnilo za škatle, ki je najbolj cenovno ugodno, pa tudi ekološko in enostavno za uporabo. Lahko pa kupite tudi Speedman, poseben pripomoček, iz katerega bo takšno papirnato polnilo za škatle še lažje izvleči in uporabljati.

Še eno zanimivo možnost predstavlja perforator kartona (HSM), s katerim je mogoče rabljeno kartonsko embalažo spremeniti v polnilo za škatle, ki vam ga tako ne bo treba kupovati posebej. Obenem pa boste privarčevali še pri stroških odvoza odpadne kartonske embalaže in naredili nekaj dobrega za okolje, kar je vsekakor zelo pozitivno.

Za bolj občutljive izdelke, ki se med pošiljanjem po pošti,polnilo pri pakiranju transportom ali skladiščenjem lahko razbijejo ali kako drugače poškodujejo, pa najboljšo možnost predstavljajo napihljive blazinice, ki so izdelane odporne folije in izdelke v kartonski embalaži resnično zelo dobro zavarujejo. Glede na to, da se lahko uporabljajo tako kot polnilo za škatle kot zaščitni ovoj okrog izdelka, torej združujejo dve funkciji v enem, njihova cena sploh ni visoka. Pri tem pa je pomembno vedeti tudi to, da so narejene iz folije, ki jo je mogoče zlahka tudi reciklirati, ravno tako pa je takšne napihljive blazinice brez težav možno uporabiti tudi večkrat.