Popravilo udrtin na avtu – kako uveljavljati škodo?

Popravilo udrtin na avtuVas čaka popravilo udrtin na avtu? Veliko ljudi poškodbe na avtomobilu spravijo v slabo voljo, še bolj pa jih razjezijo vsi stroški in druge obveznosti, ki jih s seboj prinaša sanacija takšnih poškodb. Na srečo pa je mogoče takšno popravilo urediti tudi na enostaven način in ob tem poskrbeti, da bo vse stroške popravila krila zavarovalnica. Zaradi tega se je najprej treba informirati, kako se uveljavlja škodo v takšnih primerih oziroma kako poskrbeti, da bo celoten postopek čim bolj enostaven.

Naj bo popravilo udrtin na avtu čim bolj enostavno!

Zakaj bi bilo popravilo udrtin na avtu zapleteno in časovno zamudno ter povezano z velikimi stroški, če pa je lahko enostavno, hitro urejeno in v primeru, da imate sklenjeno ustrezno zavarovanje, celo zastonj? V primeru, da je vaš avto poškodovan, zato nikar ne izgubljate časa za slabo voljo in jezo, ampak raje:

  • takoj preverite svojo avtomobilsko zavarovalno polico in to, kakšno zavarovanje imate sklenjeno in ali vam to zavarovanje krije stroške poškodb, kakršne so nastale na vašem avtomobilu,
  • poiščite avtomobilski servis, kjer se ukvarjajo z odpravo takšnih poškodb, hkrati pa nudijo tudi cenitev škode ter njeno prijavo zavarovalnici,
  • z izbranim servisom se dogovorite za termin, odpeljite avto k njim, oni pa bodo poskrbeli za cenitev, prijavo škode in samo popravilo, tako da bo za vas postopek kar se da enostaven.

Postopek uveljavljanja škode pri zavarovalnici

popravilo udrtin in poškodb od točeČe imate sklenjeno ustrezno zavarovanje, potem pri zavarovalnici lahko uveljavljate škodo, ki je nastala na vašem vozilu. Tako bo za vas popravilo udrtin na avtu brezplačno oziroma bo vse stroške namesto vas povrnila zavarovalnica. Najbolje pri tem pa je, da se vam ni treba ukvarjati s postopki in dokumentacijo, ampak lahko vse skupaj prepustite kar servisu, kjer bodo poskrbeli za vse. Avto bodo najprej fotografirali tako, da bodo vidne poškodbe na njem, nato bodo ocenili škodo in podali prijavo zavarovalnici, takoj nato pa bodo začeli tudi s sanacijo poškodb, da bodo te čim prej odpravljene in da bo avto čim prej nared.