Poslovni naslov in sedež podjetja

poslovni naslova v ljubljaniPri registraciji podjetja je treba navesti tudi poslovni naslov in sedež podjetja. To velja ne glede na obliko podjetja, za katero se nekdo odloči, torej tako v primeru, če gre za d. o. o., kot v primeru, če gre za s. p. Tudi samostojni podjetniki posamezniki, ki pogosto delajo od doma ali na terenu, tako potrebujejo uradni naslov, na katerem bo registrira njihova poslovna dejavnost.

Je pametno dejavnost registrirati doma?

Večina samostojnih podjetnikov posameznikov, ki opravljajo dejavnost, ki ni vezana na poslovne prostore, kot poslovni naslov in sedež podjetja izbere kar svoj domači naslov. To je vsekakor ena od možnosti, s katero je marsikateri samostojni podjetnik popolnoma zadovoljen in niti ne razmišlja o drugih variantah. Za marsikoga je to najlažje, zato se veliko podjetnikov odloči kar za to možnost. A kaj če živite v najemu? Je tudi v najemniškem stanovanju možno registrirati podjetje? In kaj če živite nekje, kjer ni možno pridobiti dovoljenja lastnika za opravljanje vaše dejavnosti? Ali pa morda živite v stavbi, kjer je lastnikov več in že vnaprej veste, da dovoljenj nekaterih med njimi za opravljanje vaše dejavnosti ne boste mogli dobiti? Ali pa v primeru, da doma dejavnosti sploh nočete registrirati, saj želite, da je vaše poslovanje popolnoma ločeno od vašega zasebnega življenja?

Marsikateri podjetnik posameznik se ob registraciji podjetja znajde pred zgoraj naštetimi dilemami. In čeprav je v številnih primerih čisto v redu svojo poslovno dejavnosti registrirati doma in to ne predstavlja nobene težave, pa v drugih primerih to lahko predstavlja problem. To velja predvsem v primerih:

  • če registracija dejavnosti na domačem naslovu ni možna,
  • če podjetnik živi v nepremičnini nekoga drugega ali v najemu, lastnik nepremičnine pa se z registracijo sedeža podjetja ne strinja,
  • če podjetnik na domačem naslovu dejavnosti ne želi registrirati oziroma bi zaradi ločevanja poslovanja od zasebnega življenja ali iz kakšnih drugih razlogov to raje registriral nekje drugje,
  • če bi podjetnik želel, da sta njegov poslovni naslov in sedež podjetja v Ljubljani, sam pa ne prihaja iz prestolnice.

Kje je možno registrirati poslovni naslov in sedež podjetja?

kje registrirati sedež podjetjaPoslovni naslov in sedež podjetja je načeloma možno registrirati kjerkoli, pomembno je le, da lastnik nepremičnine da dovoljenje za to. Če nekdo ne želi ali ne more registrirati podjetja doma, se tako lahko odloči za najem ali nakup poslovnih prostorov drugje, lahko pa se odloči tudi za najem virtualne pisarne. To je še ena odlična možnost, ki jo žal zaenkrat pozna vse premalo podjetnikov, čeprav bi jim prišla še kako prav. Z najemom virtualne pisarne bi namreč dobili možnost, da dobijo svoj poslovni naslov in sedež podjetja v Ljubljani, in to brez najema ali nakupa fizične pisarne ter z minimalnimi stroški. Torej gre za cenovno ugodno možnost, ki je za podjetnike sila praktična, saj jim omogoča točno tisto, kar ti potrebujejo. V primeru, da ste tudi sami med podjetniki, ki razmišljajo o tem, da bi podjetje registrirali kje drugje kot doma, fizične pisarne ali poslovnih prostorov pa ne potrebujete, potem zagotovo velja razmisliti o virtualni pisarni, saj to za vas zagotovo predstavlja najbolj ugodno in najbolj priročno možnost.