Prenosni električni radiatorji za vsak prostor

električni stenski radiatorji Glamox

Prenosni električni radiatorji so izjemno praktični za uporabo. Omogočajo prenašanje iz prostora v prostor, kar vam omogoča, da jih lahko uporabljate tam, kjer jih potrebujete. To vam omogoča veliko večjo fleksibilnost pri njihovi uporabi ter to, da takrat, ko takšnega grelnika ne potrebujete, tega lahko hitro in enostavno tudi umaknete iz nekega prostora in ga pospravite v shrambo, klet ali kam drugam.

Toplota tam, kjer jo potrebujete

Danes smo vajeni centralnih ogrevalnih sistemov, s katerimi je mogoče enakomerno ogrevati vse prostore, a tam, kjer takšnega ogrevanja ni, je treba za tople prostore poskrbeti drugače. Pri tem nam lahko pomagajo tudi prenosni električni radiatorji. Slednji omogočajo, da toploto pripeljete v prostor, ki ga je potrebno ogreti, ne da bi za to morali nameščati kakršen koli ogrevalni sistem ali napeljave, se ukvarjati z gradbenimi posegi ali z mojstri in podobno. Prenosni električni radiatorji namreč:

  • omogočajo enostaven priklop s pomočjo električne vtičnice,
  • niso del kakšnega drugega ogrevalnega sistema, ampak vsaka naprava deluje popolnoma samostojno,
  • omogočajo izjemno mobilnost in to, da poskrbite za toploto tam, kjer je to potrebno.

Prenosni električni radiatorji omogočajo enostaven priklop

Električni radiatorji
https://silenos-ogrevanje.si/

Večina ogrevalnih sistemov je precej zapletenih. Za njihovo delovanje je potrebno ogromno napeljav in inštalacij, pogosto je treba namestiti tudi peč, toplotno črpalko ali drugo ogrevalno napravo, pri nekaterih vrstah ogrevanja pa je ob vsem tem potreben še dimnik, morda cisterna ali kaj drugega. Namestitev takšnega sistema v nek objekt tako zahteva veliko dela in še večje stroške, zato je pred odločitvijo zanj pametno razmisliti, ali je to sploh res potrebno.

Če gre recimo za vikend ali počitniško kapaciteto, ki se uporablja zgolj občasno, pa še to predvsem v poletnem času, potem res ni potrebe po takšni veliki investiciji. Enako velja recimo za pisarne in poslovne prostore, ki so v uporabi le nekaj ur na dan, navsezadnje pa tudi za objekte, ki so namenjeni prebivanju. Danes namreč obstajajo tudi alternativni načini ogrevanja, med katere spadajo tudi prenosni električni radiatorji. Slednji so namreč cenovno zelo dosegljivi, predvsem pa jih je možno začeti uporabljati brez kakršnih koli gradbenih ali drugih posegov, saj ima večina objektov že nameščeno vse potrebno za njihov priklop.

Vse, kar je namreč potrebno za njihov priklop, je le električna vtičnica. Če ima objekt torej elektriko, potem s priklopom ne bo nobenih težav oziroma boste lahko takšen grelnik uporabljali v vseh prostorih, v katerih ga lahko priklopite v vtičnico. Za priklop tudi ne boste potrebovali pomoči nobenega mojstra, ampak boste za vse skupaj lahko poskrbeli sami. Če niste popolnoma prepričani, ali bi vam takšen način ogrevanja ustrezal, lahko za začetek kupite le eno napravo ter jo preizkusite, kasneje pa se po potrebi odločite še za nakup dodatnih naprav, če bo to potrebno.

Možno jih je tudi fiksirati na steno

Prenosni električni radiatorji so seveda namenjeni premikanju iz prostora v prostor, vendar pa nekateri modeli omogočajo, da jih po želji lahko tudi fiksirate na steno. Nanjo lahko takšen grelnik obesite s pomočjo temu namenjenih konzol, ki jih pritrdite na steno. Tako sicer vaš grelnik ne bo več prenosen, bo pa nameščen na zidu, kar je še posebej priročno v zelo majhnih ali ozkih prostorih oziroma tam, kjer bi bil samostoječ grelnik lahko moteč.