Privoščite si tečaj kajtanja

lanzarote kitesurfing panorama

Kaj je lepšega kot uživati na prečudovitem otoku, sredi neokrnjene narave, s prelepimi in dolgimi peščenimi plažami ter si med raziskovanjem otoka in lenarjenjem privoščiti še nekaj aktivnosti, ki bodo popestrile vaš dopust? Za marsikoga so to sanjske počitnice, še posebej za športne navdušence in tiste, ki imate radi veliko novih dogodivščin. Ena od možnosti preživljanja prostega časa na takšnih počitnicah je tudi tečaj kajtanja, kjer se boste dobro razgibali in se zabavali in uživali na valovih.

kajtanjeKajtanje je namreč šport, ki je primeren za vse, zato si lahko tečaj kajtanja privoščite sami, saj boste tam spoznali nove ljudi, ali pa se nanj odpravite skupaj s prijatelji, partnerjem ali celo družino, saj bodo nad učenjem kajtanja navdušeni tudi otroci. Vam pa ne bo treba skrbeti za njihovo zabavo, saj bodo za to poskrbeli izkušeni inštruktorji, ki bodo poskrbeli tudi za njihovo varnost.

Tečaj kajtanja na valovih največkrat poteka nekaj ur dnevno, lepo postopoma, tako da tečajniki najprej osvojijo osnove, nato pa se prepustijo valovom. Če se boste odločili za tak tečaj, ki vam bo popestril dopust, vam bo še vedno ostalo dovolj časa tudi za vse ostale počitniške aktivnosti, vsekakor pa vam na takšnem dopustu ne bo dolgčas.

Še posebej, če se odločite za tečaj kajtanja na enem od prelepih Kanarskih otokov, ki so dovolj blizu, da pot tja ni predolga, in dovolj daleč, da je tam klima drugačna, bolj prijetna in da je okolje toliko drugačno, da vas bo zagotovo navdušilo. Četudi ste morda že bili na Kanarskih otokih, pa to še ne pomeni, da jih poznate, saj so zelo raznoliki, različnih velikosti, z različnimi naravnimi in drugimi lepotami. Kanarski otok Lanzarote je na primer znan kot otok večne pomladi in visokih valov ter tako idealen tudi za kajtanje.