Psihoterapija kot odlična pomoč

Ste v težavah? Se vam zdi, da je vaše življenje polno različnih problemov in da nikakor ne vidite izhoda? Ali pa ste le vsega naveličani, se ne znajdete več dobro oziroma imate občutek, da potrebujete spremembo? Vse to so občutki, ki zagotovo ne pripomorejo k dobremu počutju in splošnemu zadovoljstvu z življenjem, kar pomeni, da je prav, da bo njih poiščemo pomoč. Ena od oblik pomoči, ki nam lahko pri tem pomaga, je tudi psihoterapija. V Sloveniji se jo žal še vedno poslužuje premalo ljudi, čeprav je pri tem vsekakor zelo učinkovita.

Ko se problemi nakopičijo …

Psihoterapija lahko pomaga pri številnih različnih težavah, a veliko ljudi takrat, ko se jim nabere veliko težav in so pod stresom, še vedno žal ne pomisli nanjo. Slovenci smo sploh znani po tem, da svoje težave tiščimo v sebi in o njih zelo neradi spregovorimo. Če že, iz nas privrejo v obliki burnih čustev – jeze, joka, razdraženosti, obupanosti. Lahko bi rekli, da na tak način potlačene težave nenadzorovano izbruhnejo na plan, in to takrat, ko to najmanj pričakujemo.

Zaradi tega sploh težko odkrijemo vzrok za svoje probleme, kaj šele, da bi ga znali odpraviti. Vemo le, da nas nekaj teži, muči ali da imamo preprosto vsega dovolj. Ob takih občutkih večina pomisli na dopust, ki začasno lahko res nekoliko ublaži stanje, a težave se čez nekaj časa spet vrnejo, saj jih nismo rešili, ampak samo odrinili na stran. Ko se tega zavemo, nam je le še težje in počutimo se, kot da smo se ujeli v začarani krog, iz katerega je nemogoče pobegniti.

V takem primeru nam iz tega začaranega kroga lahko učinkovito pomaga psihoterapija, ki se nam pomaga naučiti tudi to, kako premagati stres oziroma kako ga bolje obvladati. Zaradi tega nas bodo naše vsakdanje težave manj obremenjevale oziroma bomo zaradi njih manj utrujeni in se bomo lažje spopadli z njimi ter poskrbeli za to, da bodo postale preteklost in da bomo lažje zadihali.