Vigo radiatorji in sušilniki

Vigo radiatorji in sušilniki so na trgu že nekaj časa, a še vedno navdušujejo. Namenjeni so ogrevanju kopalnice in sušenju perila, vse to pa učinkovito počnejo s pomočjo zelo nizke porabe električne energije. Zasnovani so namreč nadvse varčno oziroma tako, da kljub učinkovitosti porabijo kar do 35 % manj električne energije kot drugi grelniki.

https://silenos-ogrevanje.si/oznaka-izdelka/kopalniski-radiatorji/

To je tudi eden od glavnih razlogov, zakaj so tako priljubljeni tako pri nas kot drugod po Evropi. Še posebej so priljubljeni v Skandinaviji, od koder prihaja njihov proizvajalec. Glede na to, kako mrzle in dolge so zime v Skandinaviji, bodo Vigo radiatorji in sušilniki zagotovo kos tudi slovenskim zimam. Še posebej pa so primerni za ogrevanje v prehodnih obdobjih, ko iščete dodaten vir gretja, s katerim bi poskrbeli za toplo kopalnico.

Ni namreč prijetno, če je v prehodnem obdobju vaša kopalnica mrzla. Običajno je to v času, ko je čez dan res dokaj toplo in ni potrebe po kurjenju, a zjutraj in zvečer nastopi mraz, zato se ni prav nič prijetno preoblačiti, tuširati ali kopati v mrzli kopalnici. Dodaten grelnik pride še kako prav. Torej je v kopalnici zelo dobro imeti grelno telo, ki deluje neodvisno od centralnega ogrevanja.

Električni grelnik je  tem smislu zelo dobra izbira, poleg tega pa še res hitro segreje prostor na prijetno temperaturo. A to še ni vse: Vigo radiatorji so hkrati tudi sušilniki, kar pomeni, da jih lahko uporabite tudi za sušenje mokrih ali vlažnih brisač.

Čeravno ima dandanes običajno vsako gospodinjstvo tudi sušilni stroj, zato ne suši perila več na stojalih po stanovanju, hiši ali na prostem, pa je še vedno dobro imeti možnost, da na hitro posušimo brisače, preden jih damo v pranje ali odvržemo v koš za perilo. Električni grelnik, ki je hkrati sušilnik, vam omogoča prav to. Oblikovan je namreč kot lestev, na katero ni težko obesiti perila ali mokre brisače. Če ga boste uporabljali za ogrevanje, bo tako ali tako topel in ga mimogrede lahko uporabite še za sušenje.