Folija stretch je zelo uporabna

Kakšen pakirni material uporabiti za čim bolj učinkovito pakiranje izdelkov? Katera embalaža je najbolj obstojna in odporna? Vsekakor je zelo primerna možnost folija stretch (http://www.intercommerce.si/sl/katalog/stretch-folija), ki je kompaktna, raztegljiva in cenovno ugodna. Z njo lahko ovijete različne vrste izdelkov ter jih s tem zaščitite pred umazanijo, prahom, vlago, dežjem ter pri nekaterih vrstah tudi pred UV svetlobo. Na razpolago je več različnih tipov in vrst, ki so prilagojene različnim potrebam uporabnikov – od uporabe v kmetijstvu in industriji do uporabe v skladiščih in prehranskih obratih.

Luknjičasta folija stretch

Luknje oziroma perforacija omogočajo embaliranje izdelkov, ki se jih ne sme nepredušno zapreti. Takšni so recimo izdelki, ki se pakirajo še topli, saj bi v primeru, da bi jih nepredušno zapakirali znotraj embalaže nastajal kondenz. Temu se izognemo s perforarcijo, ki omogoča kroženje zraka. Zaradi tega se izdelki hladijo tudi, ko so že enkrat zapakirani. To pospeši proces pakiranja oziroma omogoča, da ni treba čakati, da bi se izdelki ohladili, ampak je mogoče poskrbeti za njihovo pakiranje in transport že pred tem.

Mini ročna folija

Je manjših dimenzij in zelo uporabna za ročno pakiranje različnih izdelkov. Dobavljiva je v obliki koluta v različnih širinah in največkrat v prozorni barvi, ki omogoča, da je kljub pakiranju dobro vidno, kaj je v embalaži. Je 100 % raztegljiva in ima dobro odpornost, hkrati pa ovijanje izdelkov z njo poteka veliko hitreje, kot če bi uporabili kakšen drug pakirni material. Glede na to, za kakšen izdelek gre oziroma za kaj jo potrebujemo, izberemo ustrezno debelino in širino.

Prednapeta folija

Tako imenovana prednapeta ali prestretch folija ima kar nekaj prednosti. Primerna je za vse, ki bi radi še bolj optimizirali pakiranje ter si tudi zmanjšali stroške zanj, saj tak način pakiranja omogoča veliko manj odpadkov, poleg tega pa olajša tudi skladiščenje. Ima namreč manjšo prostornino, zato je v skladišču zanjo lažje najti prostor. Lahko se uporablja ročno ali strojno, poleg tega pa je na voljo v različnih širinah in debelinah.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *