Odlična LED lučka za nohte

LED tehnologija se odlično obnese na različnih področjih, saj ima številne prednosti. Zelo dobro se obnese tudi pri utrjevanju lakov za nohte. Njena glavna prednost je, da LED žarnice vso energijo pretvorijo v svetlobo, zaradi česar se veliko manj segrevajo kot klasične žarnice. To preprečuje pregrevanje. Tako se tudi LED lučka za nohte kljub dolgotrajni uporabi ne more pregreti, zato je utrjevanje laka z njo varno, učinkovito in preprosto.

Moč sušenja in različni programi

Za utrjevanje nekaterih vrst lakov za nohte je LED lučka za nohte nujno potrebna. To velja recimo za tako imenovane gel lake oziroma izdelavo gel nohtov. Prav tako pa se lahko takšna svetilka uporablja tudi pri sušenju hibridnih in še nekaterih drugih vrst lakov, ki potrebujejo takšno vrsto utrjevanja. Vsem tem lakom je skupno to, da omogočajo veliko boljše rezultate, večjo intenzivnost nanosa ter daljšo življenjsko dobo same manikire.

Pri nakupu lučke za sušenje je pomembno gledati, na podlagi kakšne tehnologije deluje. Pri nekaterih je namreč poleg LED vgrajena tudi UV žarnica, kar še poveča možnosti uporabe. Poleg tega pa je pomembna tudi moč žarnic oziroma moč same lučke. Od tega je odvisna kakovost sušenja in to, kako obstojen bo lak ter kakšni bodo rezultati.

Vsaka LED lučka za nohte ima na razpolago tudi različne programe delovanja. Pri nakupu je pomembno gledati, kako dolgo traja posamezen program sušenja in kako se upravlja z napravo. Najbolje je, če lahko po priklopu samodejno nadaljujemo delo brez prekinitve, na koncu pa se naprava sama tudi ugasne. Tako bo manikiranje in utrjevanje laka veliko bolj preprosto.

Kako narediti lak bolj obstojen?

Za večjo obstojnost laka pa ni pomembno le to, kako ga sušite ali utrdite, ampak tudi to, kakšen lak uporabite. Danes je na srečo izbira lakov že zelo, zelo velika, možno pa je kupiti tudi profesionalne lake za nohte, ki se uporabljajo v kozmetičnih salonih. Takšni laki so gotovo najboljša izbira za vse, ki si želijo res lepo urejenih nohtov.