Psihoterapevt je prava rešitev

Ste živčni, nemirni ali pod stresom? Imate veliko različnih težav, ki jih sami ne znate rešiti? Se vam zdi, da kar naprej hitite in se sploh ne znate več ustaviti in sprostiti? Ali pa imate morda težave v partnerskem odnosu, ki vas mučijo in težijo? Pridejo obdobja v življenju, ko se težave nakopičijo in ko zaradi njih ne moremo ponoči mirno spati, se začnemo tudi fizično slabo počutiti ali pa nam kako drugače otežujejo naš vsakdan. V takšnih primerih nam lahko pomaga dober psihoterapevt.

Če bi živeli v tujini, bi vam marsikdo takoj, ko bi mu zaupali svoje težave, priporočil obisk psihoterapevta. Tisti, ki ga je že obiskal, namreč ve, da psihoterapevt zna pomagati pri marsikateri težavi v življenju, vendar v Sloveniji žal še nimamo tega zavedanja. Velikokrat je namreč še vedno prisotno prepričanje, da je težave treba premagati sam. Že to, da komu zaupamo svojo stisko, je velikokrat težko, saj so ljudje velikokrat vzgojeni tako, da se o težavah ne znajo odkrito pogovoriti. Tako nas učijo že od malih nog, a v resnici je zadrževanje težav v naši notranjosti, slabo za našo psiho. Iz tega lahko nastanejo anksiozne in druge motnje, ki še dodatno otežijo naše življenje.

Psihoterapevt je zato v prvi vrsti nekdo, ki je tam zato, da spremeni ustaljene vzorce, po katerih rešujemo svoje težave. Pokaže nam nove načine delovanja, nove možnosti, na katere sploh nismo pomislili. To, kako razmišljamo in delujemo, je namreč priučeno, kar pomeni, da se prav vsak vzorec da spremeniti, če je volja za to. Prva stvar, ki jo lahko spremenimo pri sebi, je to, da breme reševanja težav zaupamo še komu. Da si priznamo, da kdaj česa tudi ne zmoremo rešiti sami in da morda poskusimo, če bi nam lahko pomagal psihoterapevt. Več o tem, kako pomaga psihoterapevt, pa si lahko preberete na janapotocnik.si.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *