Za čisto kožo na obrazu

Lepa koža je želja marsikoga, sploh pa tistih, ki imajo težave z aknami in drugimi nečistočami. Če želimo imeti lepo kožo, jo moramo negovati. Osnovo predstavlja skrbno izbran čistilni gel za obraz, ki ga zjutraj in zvečer nanesemo na obraz in tako kožo dobro očistimo. Čiščenje je vsekakor najpomembnejši del nege kože na obrazu, zato ne smete pozabiti nanj. V spletni trgovini Essentiq si lahko pogledate, kakšen je naravni čistilni gel za obraz in kako ga je priporočljivo uporabljati. Temeljito čiščenje obraza naj namreč postane rutina, za katero boste samoumevno poskrbeli prav vsak dan.

Za to, da dobro očistite obraz, ne potrebujete veliko: dovolj je le nekaj trenutkov časa in dober čistilni gel za obraz, ki ga moramo seveda redno uporabljati, če želimo da učinkuje. Učinki se sicer pri večini ljudi pokažejo že po kakšnem mesecu redne uporabe: če boste kožo čistili vsak dan, se bo na njej nabiralo manj nečistoč, to pa bo rezultiralo v manjši pojavnosti mozoljev.

V primeru, da je vaša koža zelo problematična, je čiščenje še toliko bolj pomembno. Pri tem je treba paziti le, da s prsti ali vatko ne raznašamo nečistoč na druge dele obraza. Hkrati pa je pametno, če sprejmete še nekatere druge ukrepe, ki vam bodo pomagali do lepše in čistejše kože na obrazu:

  • čim več športa,
  • manj mastne hrane in sladkarij,
  • nežna in koži prijazna kozmetika, kakršen je čim bolj naraven čistilni gel za obraz.

Zelo pomembna je tudi higiena, pri čimer ne mislimo le rednega umivanja – prepogosto umivanje lahko celo ne vpliva dobro na kožo, saj jo dodatno izsuši. S higieno mislimo na čiste roke, s katerimi se dotikamo obraza, čista oblačila in čisto prevleko za blazino – če imamo aknasto kožo, jo je dobro menjati čim bolj pogosto.